Како да ставите плус најава во Excel без формула (3 лесни методи)

 • Споделете Го Ова
Hugh West

Во оваа статија, ќе ви покажеме 3 методи како да ставите знак Плус во Excel без формула . Зедовме база на податоци што се состои од информации за вработените и има 3 колони : „ Име “, „ Оддел “, и „ Телефон ".

Преземете ја работната книга за вежбање

Ставете знак плус без Formula.xlsx

Употреба на Plus Sign во Excel

Најчесто, постојат две сценарија каде што можеби ќе треба да додадеме Плус најава во Excel . Првиот е за Телефон Броеви . Со оглед на тоа што глобализацијата се случува со брзо темпо, многу организации ги забележуваат контактните броеви на нивните вработени со додавање на Country Country Conds . Вториот случај може да биде за флуктуации на цените. Ако сакаме да ја прикажеме цената или која било друга промена на бројот користејќи го Плус знакот за зголемување, тогаш можеби ќе сакаме да додадеме Плус знак . Иако можеме да користиме Условно форматирање за оваа намена, одлично е да знаеме повеќе од еден метод за сите задачи.

Сепак, Excel стандардно не го дозволува тоа , оттука, ќе добиваме грешки секогаш кога ќе се обидеме да го внесеме рачно. Затоа, бараме начини да ставиме Плус знаци во Excel . Сега има многу начини да ставите Плус знак во Excel , во оваа статија ќе ги покажеме чекорите како да го направите тоа без користење формула .

3 начини да ставите знак плусво Excel без формула

1. Спроведување на функцијата прилагоден формат за да се стави плус најава во Excel

За првиот метод, ќе користиме Ќелии за приспособени формати за да ставиме Плус пријавете се во Excel без формула .

Чекори:

 • Прво, изберете го ќелијата опсегот D5:D10 .
 • Второ, притиснете CTRL + 1 .

Ова ќе го прикаже полето за дијалог Форматирај ќелии .

 • Трето, изберете Прилагодено од Категорија .
 • Потоа, внесете „ +0 “ во „ Тип: кутија .
 • Конечно, притиснете Во ред .

Потоа, ќе додаде знак плус во Excel .

Сега, ако имате текстови, тогаш треба да внесете „ [email заштитена] “ во полето „ Текст: “. На пример, ако нашиот текст беше „ 1-240-831-0248 “, тогаш овој Прилагоден формат ќе додаде знак плус како „+ 1 -240-831-0248 ”.

Прочитајте повеќе: Како да се најавите во Excel без формула (5 начини)

Слични читања

 • Внеси помал или еднаков на симбол во Excel (5 брзи методи)
 • Како да напишете минус најавување во Excel без формула (6 едноставни методи)
 • Ставете 0 во Excel пред броеви (5 практични методи)
 • Како да ја вметнете формулата за најавување на долар во Excel (3 практични методи)
 • Симболи за измамници на Excel (13 кул совети)

2. Ставете плус пријавување во Excel со користење на еден цитат

За вториот метод, ќе користиме Единечна понуда за да ставиме Плус знак во Excel . Овој Единствен цитат или Апостроф ( ) ќе ја третира нашата вредност како текст. Еве, ние го променивме форматот на телефонскиот број малку со додавање цртичка.

Чекори:

 • Прво, Двоен клик на ќелија D5 и додадете знак плус со Apostrhope ( '+ ) . Алтернативно, можете да кликнете на ќелија D5 и повторно да кликнете на лентата со формула за да го додадете ова.
 • Потоа, притиснете ENTER .

Така, ќе стави а Плус знак во Excel без никаква формула .

Потоа, повторете го ова за другите ќелии . Меѓутоа, ако имате голема количина на податоци, треба да го следите првиот метод .

Прочитајте повеќе: Како да вметнете симбол во Excel (6 едноставни техники)

3. Форматирање како текст за да ставите знак плус во Excel

За последниот метод, нашите вредности ќе ги форматираме како Текст од лентата со алатки . Овој метод е сличен по природа на вториот метод, но ќе треба да го напишеме само Плус знакот во овој случај.

Чекори:

 • Прво, изберете го ќелијата опсегот D5:D10 .
 • Второ, од картичката Дома >>> Формат на број >>> изберете Текст .

Сега,нашите вредности ќе бидат форматирани како Текст .

 • Потоа, Двоен клик на клетката D5 и додадете Плус знај.

 • Конечно, повторете го ова за останатите ќелии .

Така, ви покажавме уште еден метод за ставување а Плус знак во Excel без формула .

Прочитајте повеќе: Како да додадете симбол пред број во Excel (3 начини)

Дел за вежбање

Вклучивме пракса збирки на податоци за секој метод во датотеката Excel .

Заклучок

Ви покажавме 3 брзо методи за тоа како да ставите а Плус знак во Excel без формула . Ако се соочувате со какви било проблеми, слободно коментирајте подолу. Ви благодариме за читањето, продолжете да напредувате!

Хју Вест е високо искусен тренер и аналитичар на Excel со повеќе од 10 години искуство во индустријата. Има диплома за сметководство и финансии и магистер по бизнис администрација. Хју има страст за предавање и има развиено уникатен пристап на наставата кој е лесен за следење и разбирање. Неговото стручно познавање на Excel им помогна на илјадници студенти и професионалци ширум светот да ги подобрат своите вештини и да се истакнат во нивните кариери. Преку својот блог, Хју го споделува своето знаење со светот, нудејќи бесплатни упатства за Excel и онлајн обука за да им помогне на поединците и бизнисите да го достигнат својот целосен потенцијал.