Како да испечатите етикети Avery 5160 од Excel (со детални чекори)

 • Споделете Го Ова
Hugh West

Стандардните канцелариски производи на Microsoft како што се Ејвери 5160 етикети се многу добро познати. Ако барате некои специјални трикови за печатење на етикети Avery 5160 од Excel, дојдовте на вистинското место. Постои еден начин да се испечатат етикетите Avery 5160 од Excel. Оваа статија ќе го разгледа секој чекор од овој метод за печатење на етикети Avery 5160 од Excel. Ајде да го следиме целосниот водич за да го научиме сето ова.

Преземете ја работната книга за вежбање

Преземете ја оваа работна книга за вежбање за да вежбате додека ја читате оваа статија. Содржи база на податоци во табелата за јасно разбирање. Обидете се додека поминувате низ процесот чекор-по-чекор.

Печати Avery 5160 Labels.xlsx

Print Avery 5160 Labels.docx

Преглед на етикетите на Avery 5160

Поштенските етикети на Avery 5160 се самолепливи и вклучуваат 30 етикети на секој лист. Лесно може да се креираат етикети Avery 5160 во Microsoft Word со користење на податоците од MS Excel. На следната слика, можеме да ги видиме етикетите на Avery 5160.

Чекор-по-чекор постапка за печатење етикети Avery 5160 од Excel

Во следното дел, ќе користиме еден ефективен и незгоден метод за печатење на етикети Avery 5160 од Excel. За јасно разбирање, ќе го демонстрираме целиот процес чекор по чекор. Прво, ќе подготвиме соодветна база на податоци, а потоа ќе создадеме етикети Avery 5160. За да креирате етикети Avery 5160, првотреба да поставиме етикети во Microsoft Word, а потоа да додадеме поле за спојување пошта. Откако ќе ги создадеме етикетите Avery 5160, ќе илустрираме како да ги испечатите. Овој дел дава опширни детали за овој метод. Треба да ги научите и примените овие за да ја подобрите вашата способност за размислување и знаењето за Excel. Овде ја користиме верзијата Microsoft Office 365 , но можете да користите која било друга верзија според вашите преференци.

Чекор 1: Подгответе збирка податоци

За да креирате Avery 5160, ние мора да следите одредени правила. На почетокот сакаме да направиме база на податоци. За да го направите ова, мора да ги следиме следните правила.

 • Прво, внесете ги Име , Адреса и Колона во следните податоци. Кликнете овде за да видите слика од екранот што илустрира како изгледаат полињата.
 • Во колоната Име , го внесуваме името на секое лице.
 • Следно, во Колона адреса , ја внесуваме адресата на секое лице што ги содржи градот и државата.
 • Потоа, во колоната Контакт , го внесуваме бројот за контакт на секое лице.

Во следните чекори, ќе создадеме етикети Avery 5160 користејќи го горната база на податоци и потоа ќе ги испечатиме.

Чекор 2: Изберете етикети Avery 5160 во MS Word

Сега, ќе создадеме етикети Avery 5160. За да го направите ова, мора да следиме одредени специфични процеси. Пред сè, мораме да поставиме Ејвери етикети во Microsoft Word. Ајде да поминеме низ следновочекори за поставување на етикети Avery 5160 во MS Word.

 • Прво, треба да отворите датотека со документи на MS Word, а потоа одете во табулаторот Mailings .
 • Потоа, изберете Започнете со спојување пошта и од паѓачкото мени изберете ја опцијата Етикети .

 • Потоа, ќе се појави прозорецот Опции за етикети .
 • Во овој прозорец, треба да ја изберете саканата опција во Печатачи на страници или да го оставите ова како Стандардна фиока како што е прикажано подолу.
 • Следно, треба да ја изберете буквата Avery US во полето Продавачи на етикети .
 • Потоа, треба да изберете 5160 етикети за адреси во опцијата Број на производ .
 • На крајот, кликнете на OK .

Во следниот чекор, ќе илустрираме како да го вметнете полето за спојување пошта за да креирате етикети Avery 5160.

Прочитајте повеќе: Како да печатите етикети од Excel во Word (со лесни чекори)

Чекор 3: Вметнете полиња за спојување пошта

Сега, ќе покажеме како да го вметнете полето за спојување пошта вокреирајте етикети Avery 5160. За да го постигнеме ова, треба да следиме неколку конкретни чекори. Ајде да ги поминеме следните чекори за да го вметнеме полето за спојување пошта во MS Word.

 • Прво, одете во табулаторот Пошта и кликнете на Изберете примачи .
 • Потоа, од паѓачкото мени изберете ја опцијата Користете постоечка листа .

 • Следно, ИзберетеЌе се појави прозорец Извор на податоци .
 • Во полето Име на датотека , вметнете ја датотеката Excel што ја содржи базата на податоци.
 • Следно, кликнете на Отвори .

 • Потоа, ќе се појави прозорецот Избери табела .
 • Треба да го проверите Првиот ред со податоци содржи заглавија на колони .
 • Следно, кликнете на OK .

 • Затоа, ќе ги добиете следните податоци за форматот Avery 5160 каде што треба да ги внесете вашите претпочитани податоци.

 • Сега, ќе внесете ги податоците за колоните Име , Адреса и Контакт во етикетите за адреси Avery 5160.
 • За да го направите ова, одете на Пошта и изберете Вметни поле за спојување .
 • Потоа, од паѓачкото мени изберете ја опцијата Име .

 • Затоа, ќе видите дека ќе се вметне полето Име .
 • Потоа, притиснете Enter за да отидете на следниот ред.
 • Следно, за да го вметнете полето Адреса, одете во табулаторот Пошта и изберете Вметни Спојување поле .
 • Потоа, од паѓачкото мени изберете ја опцијата Адреса .

  >Следно, за да го вметнете полето Контакт, одете во табулаторот Пошта и изберете Вметни поле за спојување .
 • Потоа, од опаѓачкото мени изберетеопцијата Контакт .

 • Како последица на тоа, ќе ја добиете следната ознака за адреса.

 • За да ги пополните полињата за други етикети, треба да отидете во картичката Пошта и да изберете Ажурирај етикети .
 • Оваа функција автоматски ќе ги ажурира другите етикети.

 • Затоа, ќе ги добиете следните етикети за адреси.

 • Сега, ќе го пополниме форматот на етикетите за адреси со наши податоци.
 • За да го направите ова, одете на табот Mailings и изберете ABC Preview Results .

 • Како последица на тоа, ќе ги добиете следните етикети Avery 5160 .

Ќе можеме да генерираме етикети Avery 5160 следејќи ги горенаведените чекори и ќе покажеме како да ги испечатиме во следниот чекор.

Прочитајте повеќе: Како да печатите етикети во Excel без Word (со лесни чекори)

Чекор 4: Печатете етикети Avery 5160

Сега, откако ги создадовме етикетите Avery 5160, ние сме ќе ги испечати овие етикети. Пред печатење, треба да ги испратиме по пошта и да ги споиме етикетите. Ајде да ги поминеме следните чекори за да ги испечатиме етикетите на Avery 5160.

 • Прво, одете во картичката Пошта и изберете Заврши & Спојување .
 • Потоа, од опаѓачкото мени изберете Уреди поединечни документи .

 • Затоа, Спој во нов документ ќесе појави.
 • Следно, изберете ја опцијата Сите во Спој записи .
 • Потоа, кликнете на OK .

 • Како последица на тоа, ќе ги добиете следните ознаки Avery 5160.

 • За да ги испечатите овие етикети, кликнете на Датотека и изберете Печати .
 • Следно, изберете го претпочитаниот Печатач .
 • По прилагодувањето, кликнете на Печати .

Ако сакате да ги испечатите овие етикети од Excel, треба да ја зачувате датотеката Word Датотека Обичен текст(.txt) . Потоа треба да отворите празна датотека Excel, да отидете на јазичето Податоци и изберете Од текст/CSV и вметнете ја датотеката .txt . Потоа треба да ја вчитате датотеката во Excel и да ја испечатите оваа датотека со одење до опцијата Печати од табулаторот Датотека . Но, проблемот е што нема да ги добиете етикетите Avery 5160 во нивниот формат, ќе ги добиете овие етикети во несовршен формат. Затоа ги печатиме овие етикети Avery 5160 од MS Word.

Прочитајте повеќе: Како да печатите етикети Avery 8160 од Excel (со лесни чекори)

Заклучок

Тоа е крајот на денешната седница. Силно верувам дека отсега можеби ќе можете да печатите етикети Avery 5160 од Excel. Ако имате какви било прашања или препораки, споделете ги во делот за коментари подолу.

Не заборавајте да ја проверите нашата веб-страница Exceldemy.com за различни проблеми и решенија поврзани со Excel. Продолжете да учите новометоди и продолжете да растете!

Хју Вест е високо искусен тренер и аналитичар на Excel со повеќе од 10 години искуство во индустријата. Има диплома за сметководство и финансии и магистер по бизнис администрација. Хју има страст за предавање и има развиено уникатен пристап на наставата кој е лесен за следење и разбирање. Неговото стручно познавање на Excel им помогна на илјадници студенти и професионалци ширум светот да ги подобрат своите вештини и да се истакнат во нивните кариери. Преку својот блог, Хју го споделува своето знаење со светот, нудејќи бесплатни упатства за Excel и онлајн обука за да им помогне на поединците и бизнисите да го достигнат својот целосен потенцијал.