Како да испраќате етикети за спојување по пошта од Excel во Word (со лесни чекори)

 • Споделете Го Ова
Hugh West

Можеме да користиме MS Excel за различни цели. Покрај тоа, можете да работите со MS Excel и MS Word истовремено. Ова е многу моќна и корисна карактеристика за сите корисници на апликациите MS Office . Ова е затоа што понекогаш мораме да ги поврземе податоците присутни во датотеките Word и работните листови Excel . Повторно, многу луѓе складираат многу важни етикети во Excel . Етикетите се од суштинско значење кога испраќаме е-пораки до нашите посакувани примачи. Во оваа статија, ќе ви ги покажеме процедурите чекор-по-чекор за Етикети за спојување пошта од Excel до Word .

Преземете Вежбајте работна книга

Преземете ја следнава работна книга за да ја вежбате сами.

Спојување на пошта Labels.xlsx

Чекор по чекор процедури за спојување пошта Етикети од Excel во Word

MS Word има одлична карактеристика наречена Спојување пошта . Користејќи ја оваа функција, можеме да извршиме бројни операции. Можете да ги увезете потребните ознаки од Excel во Word со примена на ова Спојување пошта . Оваа статија ќе ве води низ потребните чекори за Етикети за спојување пошта од Excel . Затоа, внимателно следете ги чекорите подолу за да ја извршите задачата.

ЧЕКОР 1: Подгответе датотека Excel за спојување пошта

 • Прво, отворете работна книга Excel.
 • Потоа, внесете ги потребните полиња за да се создаде Етикета .
 • Во овој пример, ја вметнуваме Име , Презиме , Позиција и Компанијата .
 • На овој начин, подгответе го Excel датотека за Спојување пошта .

ЧЕКОР 2: Вметнете документ за спојување пошта во Word

Сега, треба да го поставиме Word за спојување на датотеката Excel за да го вметнеме Документот за спојување пошта . Така, научете го процесот подолу.

 • Прво, отворете прозорец Word.
 • Сега, одете во картичката Пошта.
 • Следно, изберете Волшебник за спојување пошта чекор-по-чекор од паѓачкото мени Започни спојување пошта .

 • Како резултат на тоа, окното Спојување пошта ќе се појави на десната страна од прозорецот Word.
 • Подоцна, изберете Етикети од Изберете тип на документ .
 • Потоа, кликнете Следно: Почетен документ .

 • Следствено, ќе се појави Чекор 2 од Спојувањето на пошта .
 • Овде, проверете го кругот за Користете го тековниот документ .
 • Но, ако таа опција е неактивна, изберете Промени го распоредот на документот .
 • Потоа, притиснете Опции за етикета .

 • Така, полето за дијалог Опции за етикети ќе се појави.
 • Таму, изберете ги саканите поставки и притиснете OK .

 • Конечно, притиснете Следно: Изберете примачи .

Прочитајте повеќе: Како да креирате етикети во Word од листата на Excel (чекор-по-чекор Упатство)

ЧЕКОР3: Поврзете Word и Excel за спојување на етикети за пошта

Сепак, треба да ја поврземе датотеката Excel со Word . За да го направите тоа, следете го процесот.

 • Прво, кликнете Користете постоечка листа од Изберете примачи .
 • Следно, притиснете Прегледај .

 • Како резултат на тоа, ќе се појави полето за дијалог Избери извор на податоци .
 • Изберете ја саканата датотека Excel и притиснете Отвори .

 • Следствено, Изберете Табела ќе се појави полето.
 • На крај, кликнете на табелата и притиснете OK .

Прочитајте повеќе: Како да конвертирате Excel во етикети на Word (со лесни чекори)

ЧЕКОР 4: Изберете примачи

По ЧЕКОР 3 , ќе го врати прозорецот Примачи со спојување пошта .

 • Можете да исклучите кое било одредено поле со отштиклирање на полето покрај нив.
 • Кликнете на паѓачката икона покрај заглавија на колони за да се примени функцијата Филтер или да се изврши операцијата Сортирај.
 • Откако ќе ги направите потребните промени, притиснете OK .

 • Подоцна, одете на следното чекор.

ЧЕКОР 5: Изменете ги етикетите за адреси

Дополнително, ќе го организираме Блокот за адреси за да правиме промени на Етикета .

 • Одберете го Блокот за адреси во окното Спојување пошта на почетокот.

 • Оттука, полето за дијалог Вметни блок за адреса ќесе појавуваат.
 • Понатаму, изберете го саканиот формат. Погледнете го делот Преглед за да го проверите потребниот излез.
 • Потоа, притиснете OK .

Прочитајте повеќе: Како да печатите етикети за адреси во Excel (2 брзи начини)

ЧЕКОР 6: Прикажете ги етикетите за спојување пошта

 • Во Прегледајте ги вашите етикети чекор, ќе го видите прегледот на етикетите.
 • Изберете го саканиот Примател од окното Спојување пошта и резултатот ќе се појави во датотеката Word.
 • Видете ја следната слика за подобро разбирање.

Прочитајте повеќе: Како да печатите етикети во Excel ( Со лесни чекори)

ЧЕКОР 7: Печатете ја етикетата за пошта

Ако сакате да ги испечатите етикетите за пошта , следете го процесот подолу.

 • Откако ќе отидете на чекорот Завршете го спојувањето , ќе добиете опција Печати.
 • Притиснете Печати .

 • Како резултат на тоа, Спој во печатач дијалог полето ќе се појави.
 • Изберете го посакуваното поставување и притиснете OK .

ЧЕКОР 8: Зачувајте ги етикетите за пошта за идна употреба

На крајот, треба да ги зачуваме етикетите за пошта во датотеката Word за идна употреба. Затоа, погледнете го процесот за да ја завршите задачата.

 • Притиснете ги копчињата Ctrl и S истовремено за да ја зачувате датотеката.
 • На овој начин, ќе ја зачува датотеката.
 • Сега, ако ажуриратеповрзаната датотека Excel , исто така автоматски ќе ги ажурира Етикетите во Word.
 • Секогаш кога ќе ја отворите датотеката Word од сега па натаму, ќе добивате предупредувачко поле за дијалог како подолу на сликата подолу.
 • Затоа, кликнете Да на Етикетите за спојување пошта од Excel до Word . Кликнете Не поинаку.

Заклучок

Отсега, ќе можете да Спојувате етикети по пошта од Excel до Word следејќи ги погоре опишаните процедури. Продолжете да ги користите и кажете ни дали имате повеќе начини да ја извршите задачата. Следете ја страницата ExcelWIKI за повеќе статии како оваа. Не заборавајте да кажете коментари, предлози или прашања доколку имате во делот за коментари подолу.

Хју Вест е високо искусен тренер и аналитичар на Excel со повеќе од 10 години искуство во индустријата. Има диплома за сметководство и финансии и магистер по бизнис администрација. Хју има страст за предавање и има развиено уникатен пристап на наставата кој е лесен за следење и разбирање. Неговото стручно познавање на Excel им помогна на илјадници студенти и професионалци ширум светот да ги подобрат своите вештини и да се истакнат во нивните кариери. Преку својот блог, Хју го споделува своето знаење со светот, нудејќи бесплатни упатства за Excel и онлајн обука за да им помогне на поединците и бизнисите да го достигнат својот целосен потенцијал.